NESZMÉLYI MAGDOLNA
NESZMÉLYI MAGDOLNA
Tartalom
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ajánlom magam
 
MŰSOROK KICSIKNEK
 
MŰSOROK TINIKNEK
 
MŰSOROK FELNŐTTEKNEK
 
Szerencse fel!
Ekhós szekér
 
Fülbemászó
 
Mert tetszik
 
Főmenü
 
Képmutató
 
Visszajelzések

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Önálló estem Sydneyben

  2016.01.10. 16:43

Zsuzsanna Kaufman - Sydney:

 

With utmost friendship to Neszmélyi Magdolna,

A tegnap delutan margojara:
Ausztraliaban, legalabbis a fovarosokban nem annyira nagy dolog meghallgatni a Royal Concertgebouw-t, a Londoni Filharmonikusokat es hasonlokat. Persze penz kerdese de ugy gondolom, sokan a tegnapi nezoseregbol , szivesen feladnak egy ket dolgot, hogy megvegyek a jegyet.
Olyasmit hallani, amiben nekunk tegnap reszunk volt, az sokkal nehezebb, hiszen a magyarsag ittentajt nagyreszt bogracsos babgulyasbol, langosbol, palinkabol, neha egy kis arvalanyhajbol meg emlekekbol all.
Biztos ezek is kellenek, sot kozossegeket epitenek, de nagyon hianyzik a kozossegi ( mert a kultura ugymond maganugy) eletbol Weores Sandor, Szabo Lorinc, Toth Arpad, Karinthy... Maganeleti olvasmanyainkban ott vanak, a Youtubon ott vannak de az egyutt enekles, az egyutt konnyezes, az egyutt mosolygas, vagyis az elo beszed az hianyzik.
Es te nagyon szepen beszelsz. Tegnapi eloadasod a tularado tehetseg, lehengerlo felkeszultseg, lenyugozo tudas es oriasi tapasztalat show-ja volt. Mindannyiunkat lebilincselt a hatalmas sziv. a lelek mely ezekhez a versekhez, irasokhoz fuz teged - mostmar minket is, (ha ugyan eddig nem).
Hosszu egy mondoka lett ez pedig csak azt akartam mondani: Koszonom.

A mese születése Naszályon

  2011.12.07. 17:34

011. december 7.   Mesét írtunk! - közösen,  Naszályon, a könyvtárban, Neszmélyi Magdolna előadóművésszel

December vége az advent, a várakozás ideje. Alig várja már felnőtt és gyerek, hogy eljöjjön az ünnep. Az iskolákban is felgyorsul ilyenkor kicsit az idő, egymást érik a Mikulás-napi „osztály-bulik”, versenyek, évbúcsúztató-szünidőt váró rendezvények, a közelgő Karácsony jegyében.

Így volt ez Naszályon is az év utolsó hónapjában, s hogy a könyvtár se maradjon ki a sorból, meghívtuk az alsó-tagozatos gyerekekhez Neszmélyi Magdolna előadóművészt, aki már több alkalommal volt vendégünk a megyében. Ő mindig nagyon szívesen látogat ide vissza, hiszen az egyik közeli falu (neve is elárulja) szülötte, innét került el.

Ezúttal egy közös „meseíró” délelőttön vehettek részt a gyerekek a mindig tettre- és dalra kész művésznővel. A mesék világába vezetett el minket dalaival, verseivel, s készülhetett a gyerekkel közösen egy új – általunk, ötleteinkből szőtt mese. Népmeséink gazdag tárából válogattunk a mesefajták közül, elővarázsoltuk a kellékeket, a hétmérföldes csizmát, a táltos-paripát vagy akár a „hamubasült” pogácsát. Kiválasztottuk kedvenc mesehőseinket, és végül megalkottuk belőlük a saját mesénket.

A gyerekek nagy energiával és lendülettel vettek részt a műsorban, verseltek, énekeltek, táncoltak – ahogyan épp a „meseírás” követelte, vagy éppen hallgatták a rangos irodalmi műveket, amelyeket nekik válogatott az előadó. A jókedvű délelőtt egy kicsit színesebbé tette – reméljük! – a decemberi, bizony eléggé szürke és borongós napokat a gyerekek és az őket kísérő tanáraik számára! 

Kristófné Szabó Szerafina

könyvtáros

Sós Imre emlékműsor Balmazújvárosban

  2010.02.12. 18:55

Kedves Magdolna!

 Volt szerencsém látni Önt a Soós Imre megemlékezés

délutánján Balmazújvároson. Nagyon tetszett az előadása, és

 a szívemet is megmelengette. Soós Imre az unokabátyám, és

 így még jobban hatása alatt voltam ennek a kitűnő

 előadásnak. Gratulálok hozzá, őszinte elismerésem. További

 sikereket és hosszú, boldog, tartalmas pályát kívánok Önnek.

 

 Nagyon köszönöm ezt a szép előadást.

 Üdvözlettel: Harangi Mária

Soós Imrére emlékeztek

Nemrégiben ünnepelte volna nyolcvanadik születésnapját a színészlegenda. A balmazújvárosi születésű híresség nagyon fiatalon halt meg. 27 évesen hagyta el pályáját s a színpadot, s költözött a túlvilágra, hátrahagyva sok-sok kételyt és azóta is megmagyarázhatatlan dolgokat, halálának körülményeivel kapcsolatban.

A már 1954-ben Jászai Mari-díjat kapott színészóriás olyan feledhetetlen filmkockákon nyújtott remek teljesítményeket, mint a Lúdas Matyi főszerepe, a Dalolva szép az élet vagy a világsiker kapuit döngető Körhinta, ahol Törőcsik Marival játszotta el az örök szerelmespár szerepét. A hírnév nem is váratott magára sokáig, de ahogy szárnyra kapja és magasba emeli, úgy is ejti a földre a fiatal színészt.

A tragikus sorsú művészre, munkásságára pénteken megemlékezést tartottak Balmazújvároson, a polgármesteri hivatal házasságkötő termében, ahová többek közt dr. Tiba István polgármestert, Neszmélyi Magdolna színészt, Soós Gábort, a színész unokaöccsét, Vajda Mária főmuzeológust, Oláh Andrea újságírót és Molnár László színészt is meghívták a jeles nap alkalmából rendezett emlékülésre

Házasodik a tücsök Nádudvaron

  2009.10.07. 17:41

Városi Könyvtár rendezvényei

 

Házasodik a tücsök és Menjünk Bergengóciába

 

2009. október 7-én, szerdán 10 órakor Neszmélyi Magdolna és az óvodások közösösen kerestek házastársat a tücsöknek.

Táncoltak, nagyokat nevettek, jól mulatottak, s a végén fergeteges lakodalmat csaptak.

 

 

 

 

2009. október 7-én, szerdán 11:30-kor indult a vidám túra.

Neszmélyi Magdolnával a másodikosok indulhattak kalandos útra.

Úti céljuk nem volt más, mint megismerjék a híres Bergengóciát.

Zenés kalandjuk vidám véget ért, s mindenkinek a szája fülig ért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kis karácsonyi dal - gyerekműsor Tatán

  2008.12.11. 10:49

Neszmélyi Magdolna Tatán


Az ünnepi készülődés forgatagában jólesik egy kicsit megállni, megpihenni, feltöltődni. Ezt éreztük mindannyian, akik részesei lehettünk Neszmélyi Magdolna pörgő előadásának december 11-én, a tatai Gyerekkönyvtár szervezésében.
Mint a neve is jelzi, a színésznő a közeli Neszmély szülötte, a tatai Eötvös Gimnáziumban érettségizett, a Thália, majd az Arizona Színház tagja volt. Rigórádió címmel a közelmúltig a Magyar Rádióban óvodásoknak szóló műsorát lehetett hallani.
Évek óta járja az országot főleg gyerekeknek és nyugdíjasoknak összeállított műsoraival. Nálunk "Kis karácsonyi dal" című összeállításával varázsolta el (szó szerint) a kisiskolásokból álló közönséget.
Nemcsak a szokványos karácsonyi dalokat, verseket hallhattuk, hiszen többek között elhangzott A csókai csóka, a Didergő király Móra Ferenctől (mindkettő a gyerekek aktív közreműködésével, színpadi játékával). Fújt a szél, havas lett a képzeletbeli táj Szabó Lőrinc: Esik a hó című megzenésített versével. Egy nem megszokott hóember képe rajzolódott ki a figyelő gyerekek előtt Szalay Borbála Hóember sétabotja című dala nyomán, de elhangzott Lázár Ervintől a Mese Julinak, Fecske Csaba: A nátha, és Tamkó Sirató Károly Karácsonyi verse is.
A sok csillogó szemű gyerek jókedvűen sorjázott ki a színházteremből, megköszönve a színésznő előadását, aki megígérte, hogy visszajön hozzánk. Kedves Magdolna, reméljük, tavasszal találkozunk!

Márkusné Sinkó Ildikó
Városi Könyvtár, Tata

Mai költők versei - Bátonyterenye

  2007.10.26. 14:07

Nógrád Megyei Civil Portál

Találkoztak a könyvtárban

A „Nagy olvashow” országos rendezvénysorozata, az országos könyvtári napok bátonyterenyei programsora sokszínűségével, a különféle korosztályok megszólításával sikeresen valósította meg mindazokat a nagy jelentőségű célokat, nemes szándékot, amelyek fontos kérdésekben szólították meg az egész társadalmat az októberi eseménysorozaton. Szerteágazó szolgáltatásaik biztosítása mellett helyi igények szerint, a városban működő valamennyi könyvtár sajátosan helyi tartalommal töltötte meg a rendezvényeket.

Október 3-án a „Babalvashow” egész napos programjában nemcsak az „Első könyvem” ünnepélyes átadására került sor, hanem ruhák, cipők, játékok, könyvek csereberéje, babaápolási cikkek bemutatója, ide kapcsolódó könyvek bemutatója, könyvkölcsönzés, védőnők szaktanácsadása szerepelt az összejöveteleken, illetve feltett kérdésekre gyermekorvos válaszolt.
A két könyvtárban (Ady Endre városi, illetve kastélykerti) 55 baba és édesanyjuk vett részt.
Október 5-én a „Kölyök olvashow mese délelőttjén négy mesemondó gyerek: Vanya Venczel, Pintér Réka, Haraszti Misi, Botos Róbert hangulatú mesemondása, valamint Sándor Zsombor, a Vertich Irodalmi Színpad tagjának előadása aratott nagy sikert. Az október 7-i Könyves vasárnapon egész nap nyitva volt a könyvtár, ingyenes beiratkozás mellett könyvek, CD-k, DVD-k, játékok és egyebek csereberéje is zajlott.

Könyvtártörténeti vetélkedő, játszóház, (virágkompozíciók készítése, gyöngyfűzés, gipsz képek festése stb), sütemények készítése (anyai segédlettel), filmvetítés (családi mozi), kapcsolódó játékos vetélkedő színesítette tovább a programot. Neszmélyi Magdolna előadó művésznő „Itt van az ősz, itt van újra” címmel megtartott zenés irodalmi előadása kortárs szerzők verseiből, nagy sikert aratott. A sokszínű színes programon több mint 200 gyermek vett részt. Valamennyien kis meglepetéseket kaptak ajándékba.

Madár János Gyanútlan világ című verseskötetének bemutatóján a költővel Patakiné Kerner Edit beszélgetett, s adott elő néhány verset a kötetből. A költő, aki vezetője az elmúlt év decemberében alakult Bátonyterenyei Írók Körének, őszinte válaszaival sajátos, érzelmeket, megmozgató hangulatot teremtett az olvasóival való találkozása során. Október 10-én a kastélykerti könyvtárban Honácsek Erzsébet Csillagtaposó című, első önálló kötetét mutatta be Madár János közreműködésével.

A 13 rendezvényen több mint 1300-an vettek részt. („találkoztak a könyvtárban”). A könyvtár vezetői ezúton is köszönik a szerteágazó szervezői munkát, részvételt az óvodáknak, iskoláknak, munkatársaknak, mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvénysorozat sikeréhez, felismerve az olvasás fontosságát, nélkülözhetetlenségét.

Készült: 2007-10-26

 

Karácsony Tárnokon

  2006.05.04. 17:23

Karácsony talán az egyetlen ünnep, mely csendes reménnyel és várakozással tölti el a legtöbb embert. Vágyunk a békés estékre, a puhán kavargó hóesésre, a jégvirágokra az ablakokban. Szeretjük hallgatni a szeretetről szóló meséket, történeteket, eszünkbe jutnak gyermekkorunk karácsonyai, és simogatóan megrezdül bennünk egy-egy régi emlék, szép dallam.

Az idei falukarácsonyon ünnepi gyertyák fényénél igyekeztünk átnyújtani egy csokorra valót a karácsony legszebb dalaiból, verseiből, prózájából.

A Tárnoki Női Kar Szinyéri Judit vezetésével ismeretlen szerzők, valamint Eszterházy Pál, Volly István, Bárdos Lajos s mások karácsonyi dalaiból válogatott, a kis Beleznai Eszterke Dsida Jenő: Itt van a szép karácsony című költeményét, Neszmélyi Magdolna színművész Móra Ferenc egyik kedves elbeszélését s magyar költők csodás verseit mondta el, a Bara együttes alföldi betlehemessel, dél-alföldi karácsonyi énekkel és mezőségi táncdallamokkal érkezett az ünnepségre.

A műsoros est után vidám percek következtek az Egészségháznál felállított betlehemnél, ahol frissen sütött bejgli, forralt bor és tea várta az egybegyűlteket.

Karácsonyi gyerekműsor Kaposváron

  2005.12.04. 17:36

Karácsonyi móka

 

A Megyei Könyvtár adott otthont Neszmélyi Magdolna Kis karácsonyi dal című műsorának. A rendezvényre iskolánkból négy osztályt is meghívtak. Nagyon jól éreztük magunkat, hiszen énekelhettünk, játszhattunk, kiabálhattunk.

Mikulásvárás Újszentmargitán

  2004.12.04. 17:57

Mikulásvárás

Az idén is elérkezett az a nap, amit annyira vár minden kisgyerek és kicsit idősebb is. Ez nem más, mint december 6-a Mikulás várás napja. Az idén a tél meghazudtolva önmagát szinte tavaszias hangulatot varázsolt körénk. Ebben a jó időben, teli várakozással és izgalommal alig vártuk hogy az

Egész napos program délelőtt tíz órakor végre elkezdődjön.

A délelőtti műsort Neszmélyi Magdolna színművésznő Mikulásnapi gyerek műsora nyitotta meg. Az óvodás és alsó tagozatos iskolások csillámló szemekkel és tapssal jutalmazták a művésznő minden mozdulatát. Közös táncok és mesék, előadása színesítette az amúgy sem unalmas műsort. A műsor végén az óvodások visszamentek az oviba, az iskolások pedig nagy izgalommal várták a hozzájuk érkező mikulást. A délelőtt fénypontja a mikulás megérkezett, és senkit nem hagyott üres kézzel távozni. A meglepetések sora itt még nem ért végett, és a művelődési ház ajtaján kilépve szembesültünk egy újabb csodával. A falu karácsonyfája teljes fényében pompázott az ajtó előtti téren. A szorgos kezek tulajdonosai, akik feldíszítették a fát, az ötödik osztály tanulói voltak. A felnőttek segítségével gyönyörűen feldíszítették mindannyijuk karácsonyfáját. Köszönet érte! A délelőtt lassan véget ért, és mindenki hazament hogy aztán újult erővel délután négy órakor újból találkozzunk, most már a falu összes gyerekével és várjuk a falumikulást. A karácsonyfát körbeállva énekeltünk és izgatottan tekingettünk jobbra és balra, hogy ki pillantja meg először. Aztán eljött a várva várt pillanat és két krampusza kíséretében megérkezett az őszszakállú mikulás. A művelődési ház nagyterme időközben átalakult játszó és kézműves házzá. A télapót a terembe bekísérve a gyerekek egyből ellepték a termet és ki-ki érdeklődési körének megfelelően választott a foglalkozások és játékok között. A játék hevében azért arra mindenki ügyelt, hogy személyesen a télapótól átvegye a neki szánt mikuláscsomagot. A percek és órák gyorsan teltek a csomagok is elfogytak. A gyerekek örömtől és este már fáradtságtól csillogó szemmel hazatértek, hogy jövőre újra együtt várjuk azt a csodát, amit úgy hívnak: „MIKULÁS”

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Háttérzene
 
TIME IS MONEY
 
KÖNYVTÁRAK WEBOLDALAI
 
LINKEK
 
MAGAMTÓL NEKEMNEK
 
Leveleim
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG